• 085 - 047 17 71
  • info@twomorrow.nl
  • Ma - Vrij: 08.00 - 17.00
Arbeid als medicijn

Arbeid als medicijn

Werk is belangrijk voor mensen.Werk kan psychische problemen verminderen, maar werk kan ook een oorzaak zijn bij het ontstaan en voortduren van psychische stoornissen. Ook het (jarenlang) geen werk hebben of het na studie niet aan het werk kunnen komen kan psychische problematiek versterken of zelfs veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de invloed van werk te bespreken in de behandeling. Ard van Oosten, is werkzaam als psychiater, bedrijfskundige en onderzoeker. Hij was als projectleider betrokken bij de ontwikkeling van de module ‘Arbeid als medicijn’. Deze helpt cliënten, behandelaren en andere betrokken professionals om werk in te zetten bij de behandeling en het herstel van psychische problemen.

De module bevat onder andere een gespreksleidraad, die dient om het gesprek tussen patiënt en hulpverlener op gang te brengen en te ondersteunen. Er worden vragen gesteld, informatie verstrekt en voorlichting gegeven om werk een structureel onderdeel uit te laten maken van de behandeling. Daardoor krijgt de cliënten meer grip op de eigen situatie en wordt werkhervatting gestimuleerd. Meer weten, GGZ Arbeid als medicijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Uw reactie zal binnen 24 uur worden gepubliseerd

Cancel reply
Laatste Berichten
© Copyright 2018 | Reglement klachtenbehandeling | Privacy beleid | Algemene voorwaarden